Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

Валентин Величков, председател на СИК Берлин-2: Проблем с машината наложи да преминем към гласуване с хартия

В германската столица гласуват и някои обичани родни актьори

Валентин Величков
Снимка: личен архив

В посолството ни в Берлин са разкрити 4 секции, а петата е в Българския културен институт, разположен непосредствено до българската мисия – информира ни Валентин Величков от германската столица. Като председател на СИК Берлин-2 той съобщи за проблем с машината в нея, което е наложило да прекратят този тип гласуване. Почти веднага са преминали изцяло към гласуване на хартия и до момента в нея правото си на вот са упражнили близо 400 души.

"Проблемът беше свързан с машинната бюлетина, която не се принтираше изцяло и нямаше как да се отчете правилно вотът, спрямо пуснатата разписка в урната."

Що се отнася до нагласите на избирателите, Валентин е категоричен:

"Всички идват с надеждата скоро да не се виждаме пак по същия повод. Надяват се да настъпи такава промяна, която да доведе до стабилност и демократично избрано правителство."

Сънародникът ни изрази задоволство и от факта, че всички членове на секционните избиратели комисии в Берлин са дошли навреме с малки закъснения.

В една от секциите в германската столица днес се очаква да гласуват и обичаните български актьори Юлиян Вергов, Моньо Монев и Иван Радоев, които тази вечер гостуват там със своя спектакъл "Кафе с претенция".

По публикацията работи: Анна Фуцкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна