Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сбогом, Джони" излиза на голям екран

Кадър от филма
Снимка: @Sbogom.Djoni

Трилърът "Сбогом, Джони" по книгата на проф. Марин Дамянов тръгва по кината. На 5-и май предстои премиерата на филма "Сбогом, Джони" във всички кина в страната. Филмът е по действителен случай и поставя въпросите за обсебването от личността, за пороците на времето, за възможната или невъзможна любов. В центъра на сюжета са Джони, Кранки и Ния. В техните роли са Деян Георгиев, Георги Керменски и Християна Стоименова.


"Филмът служи като свидетелство за времето, в което живеем – ценности със съмнителна стойност, загуба на духовност, липса на посока", казва режисьорът Константин Буров.

За Християна това е дебютна роля в киното. Интересното е, че образът на Ния не е толкова разгърнат в книгата, колкото в киното. А с тази роля Християна споделя, че се е върнала към ученическите си години и първата си любов.

Константин Буров, Християна Стоименова и Ангелина Грозева
Критиците сравняват филма и с "Жокера" на Тод Филипс, като образа на Джони с неговата налудничавост, но и убийствен ум ни напомня за Жокера и за щастливото - тъжно, в което живеем. В "Сбогом, Джони" има и хумор – главно във връзка с шантавите прояви на Джони.

Повече за "Сбогом, Джони" чуйте от актрисата Християна Стоименова и режисьора Константин Буров, които гостуваха в "Атрефир".


По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна