Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световен театър в София

7
Проф. Николай Йорданов
Снимка: Светослав Караджов

17-ото издание на платформата "Световен театър в София", част от Календара на културните събития на Столична община, започва на 4 юни и ще продължи до 24 юни. Водещи събития тази година са ексклузивните гостувания на спектаклите "Да яздиш облак" на Раби Мруе, "Любов" на Пипо Делбоно и "Животът е сън" на Деклан Донелан и Ник Ормерод.

"Животът е сън" и "Любов" са най-новите сценични творби на Деклан Донелан (Великобритания) и Пипо Делбоно (Италия), а продукциите ще гостуват в София веднага след участия на международни театрални фестивали и форуми.

Откриването на платформата "Световен театър в София" ще бъде с най-новия спектакъл на Раби Мруе "Да яздиш облак" на 4 юни в Топлоцентрала.

Две кинопрожекции в Синема сити ще отбележат и най-доброто от заснетите хитове от световните сцени. И тази година неотменно присъства прожекция на NT Live – в случая това е "Чайка" на 21 юни, а на 14 юни ще се състои и единствената прожекция на друга специална постановка по нашумелия роман и филмова адаптация "Животът на Пи".


От директора на фондация "Виафест" и "Световен театър в София", проф. Николай Йорданов ще научите всичко около водещите събития и селекцията на 17-ото издание на платформата.

Снимки: Светослав Караджов

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени