Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пролетен Приказен Бал“ на 23 май с дрескод "Великият Гетсби"

2
„ Пролетен Приказен Бал“
Снимка: Славена Илиева

Две дами, избрали да се завърнат в България за поредна година да организират по особен бал в София, а именно „ Пролетен Приказен Бал“ .

Общо между двете е музиката - едната свири, а другата пее. Първата е имала шанс да продължиш да твори в Швейцария,  а втората в Гърция, но решават да се завърната в родината.

Третото общо нещо е организацията и участието в този много специален бал, с изключителни музиканти, с едно завръщане към времената на суинга и джаза.

"Пролетният приказен бал води своето начало от 2022 година. Над 350 човека се включиха тогава с тоалети от различни епохи и много се забавляваха, което ни накара да организираме събитието и тази година", разказаха в "Графити по въздуха" на програма "Хоризонт" Натали Нейкова и Джорджия Павлова.

"Тази година тематиката е Златната ера на суинга и дрескодът е "Великият Гетсби". Може би заради сътресенията и времената на преход, в които сме и днес, решихме да се завърнем в 30 - те години на миналия век...", поясни още за БНР Натали Нейкова.

"За мен музиката е била винаги начин да избягам от случващото се, а това събитие специално, е не само този тип бягство, в който затваряш очи и си сам с музиката, а бягство, в което отваряш очи и се виждаш пренесен в друга приказна епоха...

При хора, облечени в този стил и танцуващи суинг. Ще участват и около 50 професионални суинг танцьори, които ще си акомпанират с гостите ", допълни още певицата Джорджия Павлова.


Събитието е на 23 май в София във Военния клуб.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия