Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

Димитър Вълчев

Адвокат Димитър Вълчев: Трябва да има и добри новини

"Ако трябва да бъда честен, никога не гледам криминалната хроника, не съм от тези адвокати, които гледайки криминалната хроника, да си търсят или да проектират бъдещите си клиенти . Не съм любител на криминалните хроники, още повече във вида, в който..

публикувано на 07.02.24 в 08:43
Нора Константинова

Нора Константинова: ArthuB - пресечна точка за свободните артисти и хората на изкуството

"Историята на платформата е много интересна, а аз като човек "некултурен" в това сдружение, но технически грамотен, забелязах един много основен проблем, който имат артистите и това е л ипсата на комуникация между тях самите , липсата на комуникации с..

публикувано на 19.01.24 в 17:27
Дефне Суман

Дефне Суман: Без истории не можем да се свържем един с друг

Сред именитите гости на тазгодишния  международен литературен фестивал в НДК  е  турската писателка Дефне Суман . На български досега са излезли  две нейни книги - "Дъщеря на Смирна" и "Истанбулска рапсодия" . Съдбата отвежда авторката на много..

публикувано на 08.12.23 в 12:24
Георги Гроздев

Георги Гроздев: Когато битието и битът са документирани, човекът, който го няма, може да бъде намерен

"Критически портрет на писателя Георги Гроздев" е ново и допълнено издание от 2012 г., като сега са включени допълнителни критически отзиви и самият автор със собствен глас дообогатява собствената си панорама, коментира в "Графити по..

публикувано на 05.10.23 в 12:01
 Росен Желязков и Або Савчов

"Отказах да умра" на Росен Желязков в търсене на кармата

"Моята творческа биография е около 10 годишна и започна със самоубийството на брат ми, разказа за "Графити по въздуха" Росен Желязков за новата си книга - "Отказах да умра". Редактор е Або Савчов. Преди романа Желязков е писал и издал стихосбирки...

публикувано на 19.09.23 в 16:25
Савко Калата

Савко Калата с премиера на книга в Созопол

"Премиерата на книгата премина добре, защото кметството на Созопол пое от три години една инициатива за българска литература и така и аз имах късмет да бъда издаден, каза за "Графити по въздуха" бившият затворник и касоразбивач Савко Калата, който имаше..

публикувано на 19.09.23 в 16:02
Конференцията

Как да обучим децата да използват приложната математика за опазване на околната среда

"Образователния инструмент „Симулационен модел En-ROADS, e разработен от MIT в САЩ, като представлява едни сложен инструмент, който показва глобални източници на първична енергия, както и графика на евентуалното затопляне на планетата до 2100 година",..

публикувано на 14.07.23 в 10:58
Триметров монумент в прослава на българските медици

Бургаската общественост набира средства за изграждане на паметник за българските медици

В знак на признателност към българските медици в град Бургас започва набирането на средства за изграждане на монумент. "Монументът ще е жест не само към загиналите, но и към всички в бели престилки , които се борят с COVID-19 Триметров..

публикувано на 08.07.23 в 07:15
Румен Леонидов

Румен Леонидов на 70: Поезията ми е тясна, не мога само да "цигулкам"

Румен Леонидов , поет, издател и общественик, посрещна 70-ия си юбилей с преиздание на първата си книга 41 години след появата ѝ, както и с премиера във Виена. Предстои да излезе " Животът и деянията на Йоан Кръстител" . "За него много..

публикувано на 27.06.23 в 16:23
Светлана Дичева, д-р Георги Александров и Румяна Георгиева (от ляво на дясно)

Студентска книга за мисията на издателя

Сборникът „Пътищата между страниците“ е посветен на 25-годишнината на специалността „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Книгата е творческият резултат от..

публикувано на 07.06.23 в 15:33