Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнес, общини и образование се срещат в ТИЗ

| обновено на 30.05.23 в 06:50

Тракия индустриална зона организира днес форум „Бизнесът и професионалното образование – 4 пилотни проекта за гимназии в Пловдивска област“. Няколко са темите, по които ще дебатират бизнес, общините и образователните власти. 

Ще бъде обсъдена партньорската мрежа „ТИЗ: Бизнес - Образование“, създадена заедно с фирмите на 4 пилотни проекта с професионални гимназии в Пловдивска област. Те са в сектор на машиностроене в Пловдив, селско стопанство – Куклен,  жп транспорт „Христо Смирненски“ – Карлово и превръщането на основното училище в с. Бенковски в средно училище със специалности за нуждите на бизнеса.

22 фирми от Тракия икономическа зона вече подкрепиха Хартата за въглеродна неутралност на зоната. ТИЗ е първото индустриално обединение на предприятия в Европа с фокус върху намаляване на въглеродните емисии.

Поканени са участници от служебното правителство: инж. Красимир Папукчийски, заместник-министър на транспорта и съобщенията и доц. д-р Пламен Славов, заместник министърът на културата, от общините: Стефан Стоянов - заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“ на Пловдив,  Мария Белчева - кмет на Куклен, Димитър Иванов – кмет на Марица, както началникът на РУО Антоанета Пакова, директорите на 4-те училища, доц. д-р Таня Титова-Костуркова,  УХТ. От бизнеса участват  Пламен Панчев – създател и директор на ТИЗ, Катя Стайкова – директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“, представители на фирми от сферата произвоството и технологиите.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна