Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Захариев – актьорът с кауза

Споделям с Бог моите мисли, за да мога да приема и неговите, казва актьорът

3
Ивайло Захариев
Снимка: Георги Бангиев

Ивайло Захариевактьорът, който винаги защитава важни каузи. Той е специалният гост в "Нощен Хоризонт" на БНР в поредицата - "Магията на театъра".

Една от каузите, зад които застава Ивайло Захариев е свързана с глухите хора и техните проблеми. От години той помага на глухите артисти от „Мим арт театър”, репетира с тях, играе в техни представления и дори постави една пиеса с тяхно участие и с негови колеги. Той беше един от радетелите за включването на субтитри на българските филми, за да са достъпни и за глухите хора.

Отдавна Ивайло се опитва да помогне и на хората, които са с някаква зависимост – прави го и чрез изкуството, и в директни срещи със зависими и с подрастващи, които иска да предпази.

Актьорът застана и зад каузата за предотвратяването на използването на „райски газ” от ученици и млади хора.

"В момента активно играем представлението -  "Спасителят", в който актуално поставяме проблемът с дрогата, постановката е насочена към тийнейджърите.

Планираме и преставление за Бай Ганьо, то ще се играе на 20 юни, като трябва да кажа, че това е представление, играно над 130 пъти по цял свят - в Европа и Америка. Аз играя Ботков, антагониста.
Ивайло Захариев и Пламена Бачийска
С мен ще има нов филм през есента, той ще е свързан със спортните танци...аз играя треньорът. Още не е решено кое ще е заглавитето на филма.

В лицето на Ивайло Захариев  откриваме отговорния гражданин, който се интересува от всичко, което става в полето на политиката в България.

Познаваме Ивайло Захариев, както от киното, така и от театъра. По думите му - добрата история прави и филма, и постановката!

Първата голяма роля, с която спечели сърцата на публиката е участието му във филма „Под прикритие”. Следват още  „Южен вятър”, „Пътят на честта” и други филми на малкия и големия екран.

Играл е на сцените на различни театъри извън столицата, както и в Нов театър НДК в София. Ето и някои от спектаклите му в театъра: „Пеперуди, пеперуди”, „Кризисен център”, „Хотел между тоя и оня свет”, „Поручик Бенц”, „Агенти”, „Спасителят”, „Железният светилник”, „Закриването на цирка” , „Усещане за любов” и много други.
Ивайло Захариев
"Ивайло дойде при нас ненадайно във НАТФИЗ, и стана наш приятел веднага, каза пред БНР Мария Атанасова, създател и ръководител на "Мим арт театър" с глухи актьори, с който Ивайло Работи от дълги години.

"Много от групата се сближи с него, а това са хора, които не чуват и не могат да говорят, но той намираше начин...Той си го има от Бога това! Така се заобичахме и когато направихме нашия театър, той застана редом до нас и така даде голямо рамо за нашите изяви и занапред", допълни още в "Нощен Хоризонт" Мария Атанасова.

"Ивайло е готин, заедно сме от много време. Извън театъра обсъждаме всичко с него,  допълни пред "Хоризонт" приятелят, колега и кум на Ивайло - актьорът Ники Станоев.

В "Нощен Хоризонт" Захариев разказва още за работата си в театъра и киното, за силната вяра в Бога, за предизвикателствата в живота:

"На 14 септември преди 15 -16 години искрено пожелах да следвам Бог...Пред това бях говорил с приятели, посветили живота си на Бога...Реших, че не мога така да се лутам, и че има отговор на въпросите и той се крие в необятния свят на Бога...

Радвам се, че съм част от такава общност...защото, която си с хора, които вярват във всичко, в което вярваш и ти, е по-лесно да преминаваш през превратностите на живота!", каза още пред БНР Ивайло Захариев.



Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна