Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиери на Детска театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“

2
Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен, винаги с голям интерес се очакват премиерите на Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ с ръководители Адриян Филипов и актрисата Ива Николова.

След „Спящата красавица“ зрителите се насладиха на комедията на Гогол –„Ревизор“. Сценичната версия и режисурата е на Ива Николова.

За да играят всички от Детската театрална студия, премиерите са две, обясни за "Рано в неделя" Ива Николова:

"Ние много държим всяко едно дете да има своята роля. Децата са много умни, рефлективни, те по нищо не отстъпват на професионалните актьори. Имат желанието да бъдат на сцена, нямат нашата рутина, а влагат страст да се покажат на сцената - играят с огромно желание и хъс!", допълни още за БНР Ива Николова.
Театър „Иван Радоев“
Вече порасналите млади актьори споделиха за БНР, че се познават и играят заедно отдавна, затова ролите и постановките се получават лесно. За тях е важно, че Ива Николова ги е научила на екипност.

Освен това театърът ги променя и като хора, да израстнат чрез изкуството, което им помага да разберат точно какво искат да правят, а още повече - да разбират, че животът е красив.

Догодина Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ имат амбицията да направят три представления сред които и "Снежната кралица" за Коледа, за да поздравят плевенската публика, допълни още Ива Николова.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна