Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инциденти спряха Никола Цолов на "Хунгароринг"

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да завърши спринтовото състезание на „Хунгароринг” от осмия кръг за сезона, съобщи БТА.

Дебютантът на ART Grand Prix стартира пети, проведе няколко оспорвани битки и участва в два инцидента – първо с Зак О’Съливан и след това с Пепе Марти в 17-ата от общо 19 обиколки, като Никола спря след втория инцидент заради повреда в окачването. Двамата с Марти се удариха след рестарта за финалния спринт, когато Марти атакува от външната страна на първия завой.

„Днес допуснах грешки, които се отразиха на представянето ми и битката за първите ми точки във Формула 3 – заяви след края на състезанието разочарованият Никола. – Извадих лош късмет с колата на сигурността, тъй като до нея имах аванс пред преследвачите ми. Знаем какво трябва да направим утре, днес времената ми бяха добри, ще се изправим отново и се надявам на успешен край на уикенда.”

Заради инцидента с Марти Цолов е наказан с 5 секунди, но тъй като не завърши състезанието, санкцията се трансформира в преместване с 3 места назад на стартовата решетка.

Така утре за основната надпревара Никола ще потегли 10-и, а състезанието стартира в 9:25 часа българско време.

След състезанието Никола беше откровен: „Днес допуснах грешки, които се отразиха на представянето ми и битката за първите ми точки във Формула 3. Извадих лош късмет с колата на сигурността, тъй като до нея имах аванс пред преследвачите ми. Знаем какво трябва да направим утре, днес времената ми бяха добри, ще се изправим отново и се надявам на успешен край на уикенда”, заяви Цолов.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна