Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елфин Евънс на крачка от втора победа в рали Финландия

Елфин Евънс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Елфин Евънс с "Тойота" спечели седем поредни скоростни отсечки и се доближи на крачка от втора победа в рали Финландия, девети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.

При оставащи само четири етапа и общо 51.64 километра по бързите чакълени пътища в неделя, победителят от 2021 година Евънс има комфортна преднина от 32.1 секунди преди белгиеца Тиери Ньовил с "Хонда".

Британецът стартира днешния ден с 6.9 секунди аванс, но кара стабилно през ранните влажни отсечки и отново в по-сухи следобедни условия, за да натрупа убедителна преднина.

"Очевидно това е добра позиция, но разбира се, има още етапи, които предстоят утре. Фокусът ще бъде върху това и ще се опитаме да продължим да караме успешно", каза Евънс.

Лидерът в генералното класиране и действащ световен шампион Кале Рованпера (Финландия) с "Тойота" отпадна от домашното си състезание в петък, давайки шанс на Евънс да намали изоставането от своя съотборник при четири оставащи кръга до края на кампанията.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна