Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с нова кола и нов спонсор за рали "България"

Снимка: БНР

Екипажът  Екатерина Стратиева и Георги Аврамов  обяви партньорството си с международната компания за онлайн залози. Споразумението е дългосрочно, а при добри резултати трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за жени и нейният навигатор ще получат и бонуси, обявиха спонсорите пред журналисти.

Тандемът ще вземе участие в  предстоящото 52-о издание на рали "България",  което е  част от Европейския рали трофей на Международната федерация по автомобилизъм. Надпреварата ще се проведе около Велико Търново от 1 до 3 септември.

Стратиева и Аврамов заявиха, че подкрепят промяната на домакинството на най-престижната автомобилна надпревара у нас  като отсечките за състезанието са напълно нови за тях.


"Подкрепям организирането на ралито във Велико Търново. Трябва да се вкарват иновации, а Търново е интересна локация. След 2-3 часа тръгваме за там и дано да имаме попътен вятър", каза тя.

Нейният навигатор Георги Аврамов очаква двамата да направят страхотно представяне на рали "България".

"Състезаваме се в много конкурентен класа с "Опел Корса рали 4". Това е най-масовият старт в Европа. С актуална кола и с един силен партньор съм убеден, че ще направим страхотно състезание във Велико Търново. Там сме карали само една отсечка "Дряново", а останалите са напълно нови", каза Аврамов.

До края на годината Стартиева ще има участие на състезания в Сърбия, България и Унгария, но заяви, че не мисли в дългосрочен план, а "стъпка по стъпка".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна