Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ели Иванова или за неизбежната връзка между програмирането и пътешествията (видео)

Тя се казва Елена Иванова, но е известна като Ели за повечето хора. Тази млада дама не се ограничава само до една сфера в живота си. По образование е математик, по професия – програмист, но нейната истинска страст е свързана с туризма и пътешествията. Определя се като "запален турист, макар и аматьор" и нейната страст към откриването на нови места и приключения я води на пътеките и пътищата на България.

В последно време Ели открива и преоткрива много красиви места в родината си, което я вдъхновява да споделя своите открития с други хора. Тя е автор на няколко книги и създател на блога "Друми в Думи", където споделя своите приключения и изживявания от пътешествията си. Нейната цел е да вдъхнови и мотивира други хора да се отправят на пътешествия и да изследват скритите и красиви места на България.

Ели споделя, че връзката между програмирането и туризма може да изглежда неочаквана, но всъщност има вътрешна логика. В предаването обяснява: "Няма кой знае каква връзка между програмирането и туризма. Връзката е в това, че човек, който работи седнал пет дни, на шестия или на седмия трябва да се раздвижи."

Водопад Орфей – горната част

Сред нейните най-скорошни приключения е посещението на Бонинска пещера, която може да бъде непозната за мнозина. Това е необлагородена пещера от смесен тип, формирана от вода и пропадане. През голямата част от годината пещерата е непроходима поради наличието на подводна река.

Ели продължава да бъде източник на вдъхновение и информация за тези, които споделят нейната страст към пътешествията и искат да открият красотите на родната си земя. Тя ни напомня, че, независимо от проблемите, България разполага със завладяващи природни богатства и интересни места, които чакат да бъдат изследвани.

Чуйте разговора в звуковия файл. 

Снимки: drumivdumi.com
По публикацията работи: Зоя Димитрова

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени