Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради предупреждения за валежи: Жп компании съветват британците да не пътуват до Шотландия и обратно

Снимка: БГНЕС, архив

Във Великобритания две железопътни компании посъветваха клиентите си да не пътуват до и от Шотландия днес, след като метеорологичните служби предупредиха за проливни дъждове.

На някои места в Шотландия е издаден оранжев код за обилни валежи. Хората бяха посъветвани да пътуват с влакове само, ако е абсолютно необходимо, да очакват големи закъснения и да проверяват предварително разписанията. Най-сериозно от дъждовете се очаква да пострадат централните райони на Шотландия. Рут Елис, която отговаря за наводненията към Шотландската агенция за опазване на околната среда, е цитирана от Скай нюз да казва, че се очаква значително покачване на нивата на реките и водоемите, което може да доведе до наводнения и нарушения на транспорта. 

Някои железопътни линии ще бъдат напълно затворени, а други ще имат ограничения на скоростта, като също се очаква промяна в разписанията, се казва в изявлението на влаковите компании. В същото време прогнозата за уикенда в южните части на Англия е за напълно безоблачно време и температури от порядъка на 26 градуса.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна