Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лаборатория: Млад предприемач": Какви идеи за икономиката на Добрич имат младите?

| обновено на 04.12.23 в 11:24 | Интервю
Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

В град Добрич, благодарение на новосформираната младежка инициатива "CultureHUB", Световната седмица на предприемачеството беше отбелязана със специално събитие за гимназисти, наречено "Лаборатория: Млад предприемач".

Този нестандартен формат на конкурс за предприемачески идеи, наречен "Incubator", предостави възможност на младите участници да срещнат опитни предприемачи, да работят в екип и да разработят свои бизнес идеи, фокусирани върху икономическия потенциал и иновациите в региона.

Събитието привлече над 40 активни младежи от 10 училища в Добрич, които се ангажираха да работят по различни каузи и проекти, свързани с предприемачество и иновации. Един от участниците, единадесетокласникът Георги Николов, сподели своите впечатления от "Лаборатория: Млад предприемач" в интервю за "Нашият ден".

Георги Николов разказа: "Участвахме около 40 гимназисти от 10 училища. Програмата имаше за цел да обясни малко повече какво точно представлява предприемачеството. Бяхме разделени на седем екипа, като трябваше всеки екип да създаде своя собствена бизнес идея. Събитието беше голямо разнообразие за мен“.

Акзията не само насърчава участието на младежите в процеса на предприемачество, но и подчертава важността на тяхната роля в развитието на икономиката на Добрич. "Младежите в Добрич можем да помогнем много за изграждане на икономиката. Целта на инициативата беше да се измислят седем различни идеи от седем екипа, които да подпомогнат икономиката на Добрич. От тези седем идеи, три бяха избрани като най-добри. Бъдещето на младежите в Добрич ще става все по-добро", добави Георги.

Събития като "Лаборатория: Млад предприемач" не само вдъхновяват младите поколения да развиват свои предприемачески идеи, но и създават почва за иновации и развитие в регионалния бизнес сектор. Такива инициативи са от съществено значение за насърчаване на предприемаческия дух сред младите хора и за подкрепа на развитието на обществото и икономиката в бъдеще.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна