Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведски успех в женския биатлон, нови точки за Валентина Димитрова

Валентина Димитрова.
Снимка: БФБиатлон

Валентина Димитрова завърши на 31-o място в преследването на 10 километра за жени от втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Българката повали 18 от 20 мишени и финишира за 33:33.7 минути, на 3:49.1 от победителката Елвира Йоберг (Швеция). Така Димитрова печели точки в четвърто поредно състезание този сезон.

Елвира Йоберг беше най-бърза в преследването, след като измина трасето за 29:44.6 минути със само един пропуск в първата от четирите стрелби. Така тя записа първи успех за сезона и осми в кариерата си.

Лена Хаки-Грос от Швейцария победи с финален спринт победителката в спринта Ингрид Тандреволд (Норвегия), за да спечели второто място за първи път в кариерата си. Тя завърши на 11.2 секунди зад Йоберг с една пропусната мишена. Тандреволд е на 13.9 секунди също с една грешка в стрелбата.

В генералното подреждане за Световната купа след пет състезания начело излезе Ингрид Тандреволд с 271 точки, пред Лу Жанмоно (Франция) с 251 точки и Лиза Витоци (Италия) с 249.

Валентина Димитрова взе точки в четвърти пореден старт и с 54 се нарежда 32-а в класирането.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна