Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков вкара 3 точки за победа на Сакраменто Кингс

Сакраменто Кингс победи Оклахома Сити Тъндър със 128:123 т.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби за точно десет минути на терена при победата на Сакраменто Кингс със 128:123 над гостуващия Оклахома Сити Тъндър в мач от поредния кръг на редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Везенков отбеляза единствения си кош в мача със стрелба от тройката в началото на последната четвърт. С него Сакраменто поведе със 105:92, което накара старши треньора на Оклахома Сити Майк Дайгно да вземе таймаут.

Въпреки малкото си минути на терена, Везенков бе един от най-полезните играчи за "кралете", като с него в игра те бяха +7 точки - показател, по който той изостана от само трима свои съотборници - Трей Лайл (+22), Малик Монк (+12) и Кион Елис (+9).

Сакраменто бе напред в резултата през почти целия мач. В средата на последната четвърт разликата достигна до 14 точки в полза на домакините, но серия от 13:2 позволи на Оклахома Сити да се приближи само на две точки от съперника си при 119:117.

Гостите имаха възможност дори да изравнят, но в последните три минути Сакраменто показа отлична игра в защита и успя да защити аванса си.

Най-резултатен за победителите бе Де'Аарън Фокс с 41 точки. Малик Монк и Домантас Сабонис добавиха по 18 точки, като литовския център овладя и 16 борби. С рекордните в кариерата си 17 точки завърши Кион Елис.

За Оклахома Сити Шай Гилджъс-Алекзандър бе най-полезен с 43 точки. Австралиецът Джош Гиди отбеляза 18 точки, а със 17 завърши Люгуенц Дорт.

В класирането в Западната конференция Сакраменто е на пето място с 14 победи и 9 загуби. Оклахома Сити е на трета позиция с 15 успеха и 8 поражения.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени