Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски обекти са отличени с престижната награда "Сграда на годината"

Планетариумът в Бургас е удостоен с награда "Сграда на годината" в категория „Социална инфраструктура – култура“

Проектантите, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (инвеститор на сградата) и компанията изпълнител получиха приз и почетен плакет, връчен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. 

Това е трета награда за ДППИ в престижния национален конкурс „Сграда на годината“. През 2016 г. предприятието беше отличено за реконструкцията на Магазия 1 в категория „Градски проекти – транспортна инфраструктура Бургас“, а през 2020 г. – за изграждането на Конгресен център – Бургас в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“. 

Сградата на Националната онкологична болница „Дева Мария“ също бе отличена с приза Сграда на годината в категория „Социална инфраструктура – ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ“. 

Благоустроеното пространство между ул. „Оборище“ и паркинг „Гурко“ спечели приза в категорията „Проекти, свързани с развитието на градовете“. Новото градско пространство замени някогашните остарели и полуразрушени постройки на някогашния Кожно-венерически диспансер.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени