Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобилният ас Крум Дончев с опит за обединение на автомобилния спорт

Крум Дончев
Снимка: Кръстина Иванова, БНР

Един от най-популярните рали пилоти Крум Дончев организира среща в опит да обедини автомобилният спорт. Дончев, който е един от едва тримата българи печелили рали „България“покани на официална визита министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, неговите заместници, председателя на СБА ЕмилПанчев, председателя на БФАС Румен Дунев, както и  председателя на АФБ Калоян Станчев.

Срещата ще се проведе на 13 февруари, вторник от 10.00 часа в Министерството на младежта и спорта.

„Уважаеми колеги от спортната автомобилна общественост,

Бих желал да Ви информирам, че по мое искане на 13.02.2024 г. (вторник) от 10:00 ч. в Министерството на младежта и спорта ще се проведе официална среща между министъра на младежта и спорта, двама ресорни заместник-министри, председателя на СБА г-н Панчев, председателя на БФАС г-н Дунев, председателя на АФБ г-н Станчев и аз.

Целта на срещата ще е да се обсъди актуалното състояние на националната лицензия на автомобилния спорт, както и възможните стъпки за дългосрочно решение, които да дадат тласък на едно дългоочаквано обединение на нашата автомобилна общественост",  написа в социалните мрежи шампионът в европейска рали трофи купа на ФИА за 2014 година.

След решението на последна инстанция, ВАС, с което лицензът на БФАС бива възстановен от министерството на младежта и спорта, бяха премахнати АФБ от своя регистър, както и клубовете, които членуват във федерацията. Към момента, нито АФБ, нито БФАС фигурират в този регистър, което означава, че крайното решение за това, коя федерация ще поведе родния спорт, е в ръцете на министерството, водено от друг изключително титулован автомобилен състезател, Димитър Илиев.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени