Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формула 3: Никола Цолов тръгва от първа редица в спринта на пистата "Сахир"

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Никола Цолов ще стартира от първата редица в спринтовото състезание от първия състезателен уикенд във Формула 3 за 2024 година, след като завърши 11-ти в квалификацията на пистата „Сахир“ в Бахрейн.

Според правилата на Формула 1 първите 12 от квалификацията се обръщат при оформянето на стартовата решетка за спринта. Това означава, че Цолов ще потегли втори в утрешния спринт, в който първи ще стартира неговият съотборник в АРТ Гран При Лорънс ван Хупен.

В самата квалификация Цолов бе с 0.510 секунди по-бавен от Дино Беганович (Према), който си осигури полпозишъна за основния старт в събота с време от 1:46.431. До шведския състезател на първия ред в събота ще се нареди победителят от тренировката по-рано днес и предсезонните тестове в средата на месеца Люк Браунинг (Хайтек), който бе с 0.167 по-бавен от Беганович.

Цолов бе вторият най-бърз пилот на АРТ днес, след като Кристиан Менсъл завърши на осмото място. Австралиецът бе с 0.098 по-бърз от Цолов и ще тръгне пети в утрешния спринт. Ван Хьопен пък бе с 0.021 по-бавен от Българския лъв.

Спринтовото състезание в Бахрейн е предвидено за утре в 12:15 часа българско време и ще бъде с продължителност от 19 обиколки или 40 минути плюс една обиколка

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени