Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой с нов отбор в СШ за издръжливост през 2024 година

Мартин Чой
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой ще кара за нов отбор в световния шампионат за издръжливост през 2024 година.

Топ пилотът ни ще е част от словашкия „Maco Racing Team“, заедно с хърватския пилот Мартин Вугринец и японеца Такеши Ишизука

Maco Racing Team“ ще участва за 22-ри път в световния шампионат по издръжливост, като до момента има много подиуми и класирания в топ 5. През миналата година отборът, който използва мотоциклети „Yamaha“, завърши на 6-то място в крайното класиране, като целта тази година е позицията да бъде подобрена или поне запазена.


„Щастлив съм да споделя за новия си отбор – „Maco Racing Team“, с който ще участвам през целия сезон на световния шампионат за издръжливост в категория EWC. Благодаря на Мартин Кузма за доверието!“, сподели Чой след официалното обявяване на пилотите за 2024.

Сезонът стартира на 20 април със състезанието „24-те часа на Льо Ман“, следват надпреварите „8-те часа Спа“ на 8 юни, „8-те часа на Сузука“ на 21 юли и „24-часа Bol D’or“ на 14 септември.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна