Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски проверки в София: Над 100 задържани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От МВР обявиха подробности за снощните полицейски проверки в София, при които е имало много задържани. Проверките бяха предприети заради няколко случая на сбивания между българи и чужденци в центъра на столицата.

Над 100 са били задържаните през изминалата нощ при операция на СДВР  в различни части на София, повечето от тях са били освободени. Акцията е факт след двата инцидента на булевард "Витоша" от предишните дни. При единия случай е установено, че нападателите са непълнолетни лица. Единият от тях е познат на полицията в София.

За другото нападение са арестувани двама чужди граждани - египтянин и сириец. Тогава в социалните мрежи беше разпространен видеоклип, в който се вижда как група чужденци нападат две момчета и едно момиче.

Заради инцидентите полицията засили присъствието си и в центъра на столицата бяха разположени допълнителни екипи на СДВР и Жандармерията. 

Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че при единия случай става въпрос за конфликт от личен характер, а при другия за грабеж.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна