Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световна премиера на "Защото обичам лошото време"

Яна Лекарска: Никога не е късно човек да потърси щастието си

В главните роли на Ирина и Борис са Неда Спасова и Владо Михайлов

| Интервю
Яна Лекарска
Снимка: Иван Русланов

Режисьорски дебют прави Яна Лекарска с пълнометражната си лента „Защото обичам лошото време“. Филмът е един от двата български филма в София филм фест. Утре е световната премиера в кино „Люмиер“ в София, а след това ще има предпремиери в Пловдив и в Бургас. 

„Надяваме се, че хората ще излязат от киносалона утре с усмивка, надежда и малко по-смели да направят крачки встрани от живота си“, сподели Яна Лекарска в интервю пред БНР. 

Лекарска, която е завършила кинорежисура в Южна Корея, смята, че това има влияние и върху „Защото обичам лошото време“. 

Лентата разказва за двама души, израснали заедно, но не са се виждали от 20 години и случайно се срещат на вилите край морето, където са израснали. И двамата са на житейски кръстопът, но се завихря романтика, разказа режисьорката. 

„Посланието е, че никога не е късно човек да потърси щастието си. Не бива да се страхуваме да поемем крачка встрани от руслото, по което вървим в живота“.

Голяма част от снимките на филма са направени на българското Черноморие и във село Горна Василица в Рила. 

„Съчетахме красотата на морето и планините ни“, категорична е Яна.

В главните роли - на Ирина, са Неда Спасова, и на Борис - Владимир Михайлов. А Яна Лекарска призна, че това е нейният първи и единствен избор на актьори, без кастинг, „директно се обърнах към тях“. 

„Много се вълнуваме с Яна за първата прожекция на филма утре в кино „Люмиер“. Вълнението е огромно, защото като всеки продукт на изкуството имаме нужда от одобрението на зрителите, дори и от градивна критика“, сподели Неда Спасова.

И призна: „Прекрасно се сработихме с Владо, вече имахме доста опит покрай един сериал и не сме имали момент на подготовка и възприемане на един на друг, познавахме се много добре. Благодарна съм на Яна за тази втора среща с Владо в пълнометражен филм“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна