Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Манасиева, или да разкажеш Италия в книга

| обновено на 19.03.24 в 10:15

На 21-ви март, четвъртък, от 18:00 часа в книжарница "Гринуич" на столичния бул. "Витошка" ще има представяне на книгата "Италия – вечната приказка" от Михаела Манасиева

Михаела Манасиева завършва Италианска филология и има богат опит като преподавател и преводач. Тя разказва за своето случайно запознаване с италианския език още в средното училище и за своята постоянна връзка с тази страна, която винаги я привлича наново.

Случайно започва да учи италиански в езикова паралелка. Впоследствие решава да запиша италианска филология. Решава, че ще следи всякакви италиански вестници и групи – "непрекъснато ми излизаха интересни неща", споделя тя.

В ефира на "Нашият ден" Михаела разказва, че нейната първа среща с Италия е била на екскурзия със семейството и приятели. Тя е обикаляла цялата страна, но откроява Сицилия като място със собствен и неповторим характер. Подобни наблюдения я вдъхновяват да сподели своите впечатление и истории в книга. 

В разговора се споменава и за малкото градче Лука, разположено на няколко часа път от Рим, където се разкрива един уникален лабиринт с множество легенди, които могат да бъдат интересни за посетителите.

Италианската кухня е неотделима част от пътешествието в Италия, както разкрива Михаела. Топлото слънце на Сицилия и апетитната храна – като паста и пица – правят впечатление на всеки посетител.

Така книгата "Италия – вечната приказка" не само представя богатството на италианската култура и история, но и препоръчва най-забележителните места за посещение и вълнуващи преживявания.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна