Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светлосянка" – връзка между световете в първия аудиосериал на Емил Минчев

Емил Минчев
Снимка: Личен архив

Емил Минчев, когото познаваме като автор и преводач, издаде първия си аудиосериал. Той се казва "Светлосянка" и е определян като зашеметяващо приключение, развиващо се между два свята – този на живите и този на мъртвите.

"На преден план тук е ърбън фентъзи елемента, действието се развива в отвъдното, а мистерията е свръхестествена. Повечето действащи лица са призраци. Пак има криминално разследване, но фокусът е по-различен. Отсъства елементът на фантастиката, разказва за "Понеделник вечер" създателят на фантастичния детектив Бънк Ромеро.

"Връзката между световете е много интересна в "Светлосянка". Има призраци, които умеят да прескачат между двата свята, за да разследват криминални случаи в света на живите, в които са замесени призраци

Като полицейското управление в сянка има връзка с полицейското управление в света на живите хора. Те си сътрудничат в разгадаването на свръхестествени криминални случаи. Дани Лазаров е главният ми герой, който умира и се събужда в отвъдното и става помощник – инспектор. 

Главният инспектор в сянка се казва Ото, мисля, че всеки от главните герои има доста интересна история, свързана с някаква тайна в миналото. Всеки има скелет в гардероба си“ споделя Емил Минчев.

Повече чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна