Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

От тях 150 000 лв са за отбора на Йордан Лечков и 7 000 за всички останали клубове

Стефан Радев - кмет на община Сливен
Снимка: Стоян Радев

Общинският съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13 точки. Останалите 7 хиляди лева ще получат отборите, които играят в областната група. 

Кметът Стефан Радев обяви, че общината няма намерение да създава футболен клуб и призова бизнеса също да се включи в рестарта на сливенския футбол.

"Надявам се с това решение да дадем тласък на това и повече хора да се включат и от бизнеса да се включат във финансирането. Дали на този отбор или на други, ние казахме, че ще въведем това, като политика на общината тази сума да я заделяме за участие в минимум във „В“ група на футболното първенство"

Радев отговори и на въпрос на БНР дали се очаква напрежение и недоволство от останалите клубове и спортове, след днешното решение.

"Въпрос на политика на общината е кои ще приеме за социално значими и ще финансира"

Пламен Крумов

Против това решение гласува групата на бившия футболист „Пламен Крумов и приятели“. Крумов, който е собственик на ФК „Сините камъни“ коментира, че парите са разпределени несправедливо.

"Не може 150 хиляди за едни, хиляда за други. Това не ми харесва на мен. Това трябваше много правилно да се обмисли, много правилно да се направи"

Крумов обяви, че предстои да изнесе повече информация по темата на пресконференция след няколко дни.


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна