Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкуството на контрабаса - нова книга на проф. Петя Бъговска

На 25 март в зала "Димитър Ненов" на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" беше официалното представяне на новата книга "Изкуството на контрабаса" на уважаваната българска изпълнителка и преподавателка - проф. Петя Бъговска. Благодарение на участието на много нейните възпитаници, събитието се превърна в истински контрабасов празник.

Петя Бъговска е продължител на делото на своя виден педагог - проф. Тошо Тошев. След завършването на Националната музикална академия тя учи и при прочутия проф. Франко Петраки в Италия. Работи няколко години във Финландия и САЩ. В България тя преподава в Академията, организира концерти и фестивали. Между 2012 и 2015 г. е председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Член е на Изпълнителния комитет на Международната организация на музикантите – FIM. 

"Изкуството на контрабаса" е втората книга на проф. Бъговска. През 2011 г. тя издаде и фундаменталния си методически труд "Контрабас. Традиции и бъдеще".

За новата книга и за предизвикателствата пред контрабасистите в наши дни проф. Петя Бъговска разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени