Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За мечтателите и музиката в спектакъла "Време за мечти"

Певиците Нелиан Николова и Гергана Бориславова ни канят на музикално пътешествие

Нелиан Николова и Гергана Бориславова (от ляво на дясно)
Снимка: Иван Русланов

На осми април от 19.30 часа в кино "Влайкова" ще се състои българската премиера на музикалния спектакъл "Време за мечти". В него ще видим талантливите изпълнителки Нелиан Николова, която е и автор и режисьор на проекта, както и Гергана Бориславова

Двете са приятелки още от годините си в Музикалната академия и заедно ще разкажат историята на Алис и Катрин.

"Ние още в студентските си години си говорихме, че някой ден ще направим всичко възможно да се съберем на сцената. Животът ни разхвърля в съвсем различни посоки и отне време, докато се съберем“ разказа за „Понеделник вечер“ Нелиан Николова.

"Всяко нещо изглежда, че се отлага във времето, но Вселената знае кога е точният момент то да се случи". 

Първоначалната идея е в спектакъла да се включи и солист – артист от Музикалния театър Илона Иванова, но поради натоварения й график за момента не може да се включи в музикалния спектакъл. Обещават обаче, че скоро към Алис и Катрин ще се включи и Моника.

"Алис и Катрин се срещат в гимназията. Прекарват страхотни години. Те мечтаят да бъдат артисти, но след завършването животът ги разделя. 

На 30 и няколко години се оказват работещи в големи корпорации, с доста хубави кариери, но всъщност, те не ги правят щастливи. Решават да заминат спонтанно на ваканция до Италия, където се случват доста интересни неща. В тази една седмица те се връщат към детските си мечти и към онова, което ги прави истински щастливи, разказва за сюжета още Нелиан Николова. 

"Тази една наша мечта, да се съберем трите заедно на сцената я има отдавна“ добавя Гергана Бориславова.

"Нелиан е човекът, който започва процесът по осъществяване на нашите мечти. Аз тази идея я приех с голяма радост, че имам възможността да преживея нещо такова на сцената. Може да се каже, че аз от 2019 - та не бях се изявявала сериозно на сцена. Това е едно завръщане за мен, каза още тя. 


Още по темата в звуковия файл. 


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна