Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев.

Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в Пловдив. Събитието е от 10 часа в Палата номер 2 на Международния панаир в Пловдив.

„В арабския свят културизмът е на едно много високо ниво. Там култът към мъжкото тяло е на едно много високо ниво. Може за момента в аматьорския спорт те са номер 1. Българите имаме много добри заложби, генетични и можем да произвеждаме много, много по-добри момчета и момичета от тях.

Няколко са факторите за развитието на добър културист. Генетичният материал, без който е трудно да бъде развит един състезател. След това вече са лишенията, всеотдайността. Много важна ни е възстановителната програма, режимът на хранене. Тренировките са може би най-лесното в целия процес. Най-приятната част. Там поне се отделя някакво количество хормон на щастието

Много важно е да знаем какво правим. Знаем ли какво правим, резултатите винаги ще са на лице. Ако не знаем какво да правим, има хора, с които да се посъветваме“, каза Петър Борисов.


Иначе турнирът „Тримонциум“ ще събере елита на българския бодибилдинг. Наградният фонд на надпреварата ще бъде рекорден за България

„Организацията е сложна, но смея да твърдя, че се справяме много добре. Заедно с моите партньори Милена Модева и д-р Асен Калоферов. Ще участва целият фитнес елит на България. Турнирът е и квалификация за Европейското първенство в Испания през май. Очаквам качеството да е много високо. Познавам добре участниците, така че ще стане доста силно събитие. Надявам се да направим и по-силни турнири, с международно участие.

Имаме доста добри момчета, които участват на много международни елитни състезания. Ние сме първото стъпало, за да могат по-натам добрите спортисти да стъпят на голямата сцена – Мистър Олимпия.

Очакванията са ми да стане добро състезание. Да продължим да развиваме турнира, тъй като имаме идеята да го разрастваме. Да прибавяме и още видове спорт. В деня на събитието ще представим и пол денс като спорт“, каза още Петър Борисов.

В епизода ще чуете още:

✔️За проблемите

✔️За лишенията

✔️За храненето

✔️За веганството

✔️За здравословния начин на живот

✔️За това как се вае бразилското дупе при жените

✔️За гените на българина

✔️За култа към тялото

✔️И още съвети към тези, които сега започват



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна