Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

Открита тренировка на националите по спортна гимнастика
Снимка: БТА

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май.

"В неделя пътуваме за европейското първенство. Остават броени дни, а съставът вече е определен. Вчера приключи последното контролно за младежите. Имахме колебания за един от състезателите кой да попадне в отбора като пети човек, дали да бъде Любомир Станоев или Георги Стоянов. Последният обаче показа във всичките тези контролни, че е по-добре подготвен и той влиза в състава. Другите двама са братята Йоан и Давид Иванови, Никълас Наков и Наско Миков при младежите", сподели Красимир Дунев – президент на Българската федерация по гимнастика.

При мъже за съжаление един от основните състезатели Еди Пенев претърпя контузия в рамото и излезе от отбора. Той бе заменен от Йордан Александров, който ще участва на четири уреда и ще даде много добри оценки за отбора. Другите състезатели са Димитър Димитров, Кевин Пенев и дебютанта Даниел Трифонов", каза още олимпийският ни вицешампион.

"Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше първото състезание за сезона, аз опитах нови неща, това пак си е тренировка преди европейското и Олмпиадата. Почти навсякъде имам нови елементи. Доволен съм от състезанието и трябва да работим още", сподели Кевин Пенев, който спечели квота за олимпийските игри в Париж по време на световното първенство миналата година в Белгия.

Кевин отказа да говори за брат си Еди, който е с контузия на рамото: "Честно, аз не исках да говорим сега за брат ми", и допълни:

"Искам финал на прескок и на земя", бе категоричен Кевин.

Състав на българската делегация

Мъже: Кевин Пенев, Даниел Трифонов, Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов

Младежи: Йоан Иванов, Давид Иванов, Георги Стоянов, Никълъс Наков, Наско Миков

Жени: Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева

Девойки: Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева

Треньори: Димитринка Алексиева, Филип Янев и Ивелин Андреев (жени и девойки), Милко Танкушев и Дамян Игнатов, Антъни Вайс и Александър Марков (мъже и младежи)

Съдии: Цветана Добрева и Нели Такнушева (жени и девойки), Здравко Куртев и Илия Янев (мъже и младежи)

Физиотерапевт: Любомир Панев

Водачи на делегацията ни ще са олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени