Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови руски атаки в Одеса и Черноморск

Одеса, февруари 2024 г.
Снимка: БТА

Украйна съобщи за нови руски атаки тази сутрин в Одеса и Черноморск. Страните от НАТО ще предоставят на Киев допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

Украинският президент Володимир Зеленски отново призова партньорите за помощ. На ведоконферентна среща с министрите на отбраната от НАТО, а после и в обичайното си обръщение Зеленски повтори, че Украйна разчита на Запада.

"Нашето небе трябва отново да стане безопасно и това е възможно. Зависи напълно от вашия избор, който да покаже, че животът навсякъде е еднакво ценен, че имате еднакво отношение към всички партньори, че наистина сме съюзници", каза той.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща страните от алианса да продължат да помагат на Киев - както със системи за противовъздушна отбрана, така и финансово.

Украинските въоржени сили са нанесли удари с дронове в осем руски области, съобщи източник от разузнаването в Киев. Подпалена е горивна база и са засегнати три електрически подстанции.

50 украински дрона са били свалени през нощта на територията на Русия от противовъздушната отбрана, съобщи министерството на отбраната в Москва. По информация на регионалните власти двама мирни жители са загинали в Белгородска област. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна