Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 9-а година: Във Варна събират капачки за втора детска линейка

Снимка: FB, "Аз вярвам и помагам"

За девета поредна година на площада пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна беше дадено началото на традиционната благотворителна кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки. Целта е, както винаги, да се финансира закупуването на медицинска апаратура и втора детска линейка. Много хора дойдоха на събитието, което продължава до 14 часа.

"Кампанията "Аз вярвам и помагам" тази година прави девета година, а това е нашето десето юбилейно събитие за събиране на капачки. В момента събираме за втора детска линейка, само за бебета. Също така искаме да купим нова апаратура и много техника и оборудване за детска хирургия. Тази година, тъй като миналата събрахме 410 000 лв., които направихме дарение, тази година искаме да съберем 1 милион лева и да направим България едно по-добро място", обясни Владислав Николов, инициатор на кампанията.  

На площада, за да подкрепят инициативата, дойдоха и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и кметът на града Благомир Коцев.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна