Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът нарече "авангардно" предложението на Главчев да оглави МВнР

Румен Радев
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Президентът Румен Радев определи като "авангардно" предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави министерството на външните работи. 

За тази своя идея Главчев съобщи по-рано днес, след като предишното му предложение за външен министър - Даниел Митов вчера обяви, че няма да заеме поста:

"Също го посъветвах, имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от г-н Митов. Но вчера, в края на деня, ми се обади г-н Главчев с това доста авангардно предложение. Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, а да не говорим за Външно министерство".

"Приемам всички негови предложения и не се меся в неговата работа. Намесих се само тогава, когато нещата излязоха извън контрол", каза още Радев и допълни, че още в понеделник сутринта ще се срещне с премиера Димитър Главчев, за да обсъдят предложението за външен министър и други възможни рокади в служебния кабинет.

Президентът критикува и реформирането на Конституцията. Той посочи, че промяната е породила хаос, който виждаме сега.

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна