Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Делян Георгиев - кмет на столичния район "Изгрев"

Столичният кв. "Изток" ще бъде първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Снимка: fb/Д-р Делян Георгиев

Започна строителният сезон в почти всички столични райони. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата, особено по отношение на тротоарите.

В момента в район "Изгрев", освен ремонт на тротоарите, се изграждат и довършват проекти, свързани с образователната инфраструктура.

Пред Радио София кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев заяви, че кв. „Изток“ ще бъде първият в столицата, в който ще бъдат ремонтирани всички тротоари.

„По мое предложение се правят тротоарите само в един от кварталите, именно в кв. „Изток“. Считам, че така е по-добре, поне да имаме един квартал, в който всички тротоари да бъдат ремонтирани. Стават много добре, на много от улиците има направен по един тротоар от едната страна – това е умишлено, за да не възпрепятстваме движението на автомобилите и гражданите. Първо ще направим тротоарите на всички улици от едната страна, след което – от другата“, обясни д-р Георгиев.

По отношение на това, че на места тротоарите са тесни, кметът на „Изгрев“ добави, че районната администрация няма правомощия да разширява тротоарите или улиците, а изпълнява градоустройствения план.

Д-р Делян Георгиев се похвали и, че през следващата учебна година, район „Изгрев“ ще бъде първият столичен район, в който няма да има недостиг на места в детските градини и яслите.

„Съвсем скоро ще открием най-модерната, самостоятелна детска ясла, Общо местата, които ще бъдат разкрити в „Изгрев“, са 900. Ще успеем да приемем всички наши деца, даже ще имаме места за дечица от съседните райони“, каза д-р Делян Георгиев.

Той не се съгласи с мнението на част от жителите, че районната администрация не обявява от рано инвестиционните намерения.

„Общината има ангажимент да провежда обществени обсъждания тогава, когато това касае нейните проекти. Частните сгради, които евентуално биха се появили, са съвсем друга тема, но ние обявяваме всички разрешителни издадени от НАГ - на съседите, на заинтересованите лица, така че считам, че изпълняваме тези ангажименти“, каза д-р Делян Георгиев.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна