Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай, който катастрофира пиян, още не е получил прокурорско постановление

Снимка: Здравка Маслянкова

Великотърновският полицай, който на 16 април катастрофира с 2,31 промила алкохол, все още не е получил прокурорското постановление, с което е привлечен за обвиняем. 

Причината 46-годишният квартален инспектор Иван Атанасов все още да не е получил обвинителния си акт, е отсъствието на адвоката му от страната, съобщи говорителят на Великотърновската районна прокуратура Тотко Тотев и допълни:

"Назначени са съответните експертизи, разпитани са множество свидетели. Предстои предявяване на обвинението на лицето, разпита му като обвиняем. Евентуално може да се сключи споразумение, може да се използва друга процедура на съкратено съдебно следствие. В случай че лицето не се признава за виновен, ще се внесе обвинителен акт". 

Полицаят катастрофира с личния си автомобил на светофар до казино и Регионалната дирекция по горите във Велико Търново вечерта на 16 април, като се удари в лек автомобил, в който са пътували жена и малко дете. Дрегерът отчете 1,84 промила, а кръвната проба показа алкохол от 2,31 на хиляда.

Все още не е приключила дисциплинарната проверка, назначена от директора на ОДМВР.

За шофиране с над 1,2 промила законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години, глоба и отнемане на шофьорската книжка. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна