Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 30 април

"Postcard" представя дебютния си албум "Stories" на софийска сцена

3
Снимка: ФБ/Postcard

Група "Postcard" вече е готова с първия си албум. "Stories" е с авторска музика на всеки един от музикантите, а те ще го представят на сцена пред софийската публика на 30 април (вторник).

"Postcard е метафора, която олицетворява искреността, споделеността, занаятчийството, което се намира в музиката на групата. Това е идея, която събира в себе си творчески мирогледи, които са повлияни, както от страстта към традиционния джаз, така и от различните подходи към съвременния му прочит. Музиката е вдъхновена от естествената нужда на човека да създава и да споделя", обясняват музикантите.

В основният състав на формацията са Неделчо Нинов – тромбон, Вилизар Гичев – китара, Ралица Тонева – алт саксофон, и Теодор Тошков – барабани. Повечето са учили в чужбина, дори са започнали да свирят заедно в Нидерландия.

За дебютния албум са поканили и колегите си Арнау Гарофе – тенор саксофон, и Христо Минчев – контрабас.

"Звученето ни е джаз комбо плюс брас секция – уточни пред БНР-Радио София Вилизар Гичев. – Искаме да покажем нашия прочит на съвременния джаз."

След представянето на живо, в Ютюб ще бъдат качени видеоклиповете на 7-те композиции с темите, импровизациите, допълни Неделчо Нинов.

Оформлението на албума, както може да се досетите, напомня пощенска картичка.

Чуйте разговора на Боян Бочев.


▲ Неделчо Нинов, Боян Бочев, Вилизар Гичев 
По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна