Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски видя "коалиция на пудела", не вижда как ще води диалог с ПП-ДБ

Снимка: БТА

За нова коалиция, формирана около исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, заговори и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Има днес коалиция на пудела, всички пачки купиха, но е имало голямо разкешване. Могат да крадат спокойно, да върнат шефката на "Митниците". Но са подценили народа. Има избори, социологическите агенции показват резултатите. Коалицията на пудела ще се радва много малко на грабежа, след това ще понесат отговорност за всичко", каза той.

Според Пеевски е рано да се каже дали ще има много служебни правителства, ако не може да се формира управление. Но отсега постави под съмнение възможността за диалог с ПП-ДБ след изборите.

"Чудовищни неща. Нечувана корупция на тези хора. За мен ПП-ДБ с тези лидери, ако тези неща се докажат – не може да се работи с тях. Видяхте мръсна, престъпна сглобка", добави той.

Делян Пеевски отправи критики към кабинета "Денков" заради неизпълнените ангажименти към работещите в Мини "Марица Изток" и отказа с това да започне работата на парламента.

"Първа точка трябваше да е да се решат проблемите на миньорите. Тях ги интересува да свалят председателя на парламента два дни преди края му. Псевдо Ники премиерът нищо не реши, колко пъти му исках отчет. Видяхте, че се решават от нас тези теми – ще бъдат решени от нас със сигурност", коментира Пеевски.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна