Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не всички депутати в комисията за Митниците бяха прочели доклада, който приеха

Снимка: БГНЕС

Без всички депутати от временната комисия за агенция "Митници" да са прочели доклада за работата ѝ, той беше приет на последното заседание. То се проведе в една от почивките на пленарния ден, който е и предпоследен за депутатите преди ваканцията заради предстоящите избори. 

Комисията беше сформирана, за да се установят корупционни практики в агенцията след ареста на вече бившата директорка на митниците Петя Банкова и потенциалното участие на Асен Василев в качеството му на финансов министър в тях. 

Докладът, изготвен от председателя Тошко Йорданов от "Има такъв народ", е изпратен два часа преди началото на последното заседание на комисията, стана ясно от думите на Константин Бачийски от ПП-ДБ, който се въздържа при гласуването, но декларира, че не е успял да протече документа изцяло. 

Заседанието на комисията бе свикано в една от почивките в планарната зала и няколко часа след заседанието на бюджетната комисия, в която членуват почти същия състав. 

От думите на Димо Дренчев от "Възраждане" стана ясно, че документът е 37 страници. 

Той също заяви, че не имал възможност да го прочете изцяло. 

Единствен Йордан Цонев от ДПС потвърди, че се е запознал с текста. Основната част на доклада е преразказ на миналите заседания. 

Венеция Ангова от ПП-ДБ оспори изводите в него и отказа да го подпише. 

От БСП и "Възраждане" го приеха, но с особено мнение. 

"За" без никакви условия гласуваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ", като Станислав Балабанов от най-малката парламентарна група заяви, че докладът ще бъде изпратен в прокуратурата, "където му е мястото".

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна