Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонина Бонева отбелязва с концерти 40 години педагогическа дейност

На сцената ще бъдат и изявени нейни ученици

| Интервю
Антонина Бонева
Снимка: личен архив

В петъчната вечер, на 26 април, в Централния военен клуб от 19 ч. именитата наша пианистка и преподавателка в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София Антонина Бонева ще отпразнува 40 години педагогическа дейност.

На сцената тя ще бъде с четирима свои ученици. Всеки от тях ще е солист на Симфониета София с диригент Свилен Симеонов, затова изявата е наречена "Кончертисими". 

Антонина Бонева ще изпълни великолепния „Императорски“ концерт на Бетовен, като безценно наследство и спазено обещание към майка си Вера Попова Бонева. Тя ще представи и настоящите си ученици Марина Мравова, Йоанна-Лора Василева, Мартин Цветков и Димитър Михайлов - лауреати на десетки награди от международни конкурси, които ще изсвирят части от красиви и обичани концерти за пиано и оркестър от Бах, Бетовен, Сен-Санс и Шуман.

Антонина Бонева и нейните възпитаници вече бяха аплодирани във Видин на 11 април със Симфониета Видин, също под диригентството на Свилен Симеонов.

За равносметката и постигнатите цели, както и за програмата на празничния концерт уважаваната пианистка и дългогодишен клавирен педагог сподели в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Ирена Гъделева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна