Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха Международния младежки център в Перник

В Перник откриха сградата на Международния младежки център. С новата придобивка се създават предпоставки за развитие на качествени младежки дейности и политики на местно, национално и международно ниво, насочени към младите хора. Откриването на новопостроената сграда бе кулминацията на една изключително натоварена за екипа на Международния младежки център в Перник седмица, каза директорът на центъра Радост Раданова: „Днес открихме международната конференция, която е под наслов „Инструменти за зелена младежка работа. Открихме също и международния младежки обмен. Утре продължаваме с една национална работна среща”.

Международният младежки център е изграден по проект на Община Перник, чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство със страни донори Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Проектът е на обща стойност близо 4 млн.лв., като сумата включва както строителството на сградата, така и финансиране на различните видове дейности.

„Тази сграда беше построена на мястото на сградата на най- старото пернишко училище. Онази стара сграда пострада непоправимо по време на голямото пернишко земетресение през 2012 г. И има една интересна емоционална символика в това, че на мястото, на което беше най-старата сграда за младите хора на Перник днес откриваме най-модерната и най-новата сграда- с хотелска част, която има 36 души капацитет, с обучителни, концертни и конферентни зали, библиотека, амфитеатър”, каза зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна