Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Никой не може да поставя условия на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: Кети Тренчева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите няма да преговаря за ново управление с Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България". Политическите си коментари Борисов направи в местността Рупите край Петрич, където се намира гора, засадена от активисти на ГЕРБ, под мотото "Да пуснем корени в България".

След като засади акациево дърво, Борисов отговори на някои въпроси на медиите, като заяви, че народът ще посочи формулата на управление след изборите. Категорично изключи преговори с БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ", но допусна коалиция с ПП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Какви условия на нас ни поставят? Кой ги пита искат ли или не искат. Не си правете усилия да ни поставяте тези условия. Да, разбира се, че с ПП и ДБ ще работя, но не по тяхното доминиращо над ГЕРБ управление. С наши премиери, с наши министри - само тогава".

Червената линия на партия ГЕРБ в политиката са проруските и националистически партии, заяви Борисов и отстраняването на Росен Желязков като председател на парламента е направило процеса необратим:

"Тези, които вдигнаха ръка срещу Росен Желязков, повече на нашата маса няма да стъпят".

Той намекна, че към момента разумно се държат само партньорите им от "Демократична България".

"Движението за права и свободи е партията, с която се разговаря нормално", потвърди Борисов и припомни, че движението бе първото, което призна Република Македония и осъди войната в Украйна. 

"Всеки ден кой ми е началник, кой ми е такъв, звучи толкова дребнаво, елементарно".

Той не отговори категорично на въпроса дали ГЕРБ са готови за самостоятелно правителство и не изключи варианта след изборите да има отново служебно правителство.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна