Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Базар "Капана" отваря с четири благотворителни каузи

| обновено на 01.05.24 в 07:08

Днес се открива великденското издание на базар „Капана“, което се провежда на пешеходния мост до Централна Поща в Пловдив. В него своите ръчно изработени изделия представят 85 творци.

Базар „Капана“ продължава до 6 май, а от 9-ти до 12 май на същото място ще се проведе Капана Фест, с множество концерти на откритите сцени.

Идеята на организаторите е да създадат една наситена с позитивни емоции атмосфера по време на празничните дни в Пловдив.

„Тази година на Базар Капана има доста разнообразен подбор на творци. Производителите на ръчни изделия са по-малко от миналогодишните, тъй като имахме конструктивни казуси, които трябваше да разрешим. Представят се 85 творци, които се представят в различни сегмента – бижута, керамика, декорация, храни и напитки, облекла, детски играчки и други“, обясни в интервю пред Радио Пловдив Никола Сивков, организатор на Базар Капана и Капана Фест.

Тази година Базар Капана ще подкрепи благотворително три приюта за кучета, като ще се даде възможност за осиновяване на куче на всеки желаещ. Другата благотворителна мисия ще бъде в подкрепа на SOS селища.

На 9-ти май ще се открие Капана Фест. Част от концертите ще са с вход, тъй като традиционният фестивал не беше включен в Културния календар на Община Пловдив. Част от проявите, включително и някои от концертите на Пловдивската опера, ще са безплатни. 

В звуковия файл можете да чуете цялото интервю с Никола Сивков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна