Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полуфинали в Европа: Леверкузен удължи серията си с победа в Рим

Байер (Леверкузен)
Снимка: БГНЕС

Новият германски шампион Байер (Леверкузен) удължи невероятната си серия от 47 поредни мача без загуба във всички турнири през този сезон. В първи полуфинален двубой в турнира Лига Европа "аспирините" спечелиха с 2:0 на Стадио "Олимпико" в Рим и взеха много сериозен аванс пред Рома за реванша след седмица в Германия.

Леверкузен изковауспеха си  с голове в двете полувремена - на лидера си Флориан Вирц в 28-ата минута и на Роберт Андрих в 73-ата.

В другия полуфинал в Лига Европа Марсилия и Аталанта очевидно оставиха развръзката за реванша в Бергамо след равенството 1:1 помежду си във Франция. Джанлука Скамака даде преднина на гостите в 11-ата минута, но Шансел изравни в 20-ата за марсилци.

В Лига на конференциите гръцкият Олимпиакос нанесе неочаквано поражение с 4:2 на Астън Вила в Бирмингам и докосва финала. Ел Кааби записа хеттрик за южняците, като единият му гол бе от дузпа. Сантяго Есе реализира четвъртото попадение. Вила бе успял да се върне в мача от 0:2 с головете на Оли Уоткинс и Муса Диаби, но после капитулира отново. В 84-ата минута англичаните пропуснаха и дузпа, изпълнена от Дъглаш Луиз.

Фиорентина и Брюж направиха също голов първи мач,  в който италианците се добраха до победата с 3:2 в добавеното време. Сотил и Белоти се разписаха за домакините от Фиорентина до почивката, а между тях от дузпа точен за Брюж бе Ванакен.

През второто полувреме Брюж остана с човек по-малко в 61-ата минута - втори жълт картон получи Ониедика. Но само две минути по-късно бившият централен нападател на Лудогорец Игор Тиаго донесе равенството и надеждите за белгийците. Ала в 92-ата минута Фиорентина изтръгна победата с гола на М'Бала Нзола - 3:2.

По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна