Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна (видео)

8
Снимка: Радио ВИДИН

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво.

Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския център в Брегово и описват щетите, обясни кметът на общината Илиян Бърсанов:

"Само около десетина къщи са наводнени. Няма пострадали хора, само имуществени вреди. Социалните правят опис на щетите. Пожарната отводняват наводнените жилища."

Хората от селото не помнят реката да е била толкова пълноводна:

"От два часа през нощта... Три метра е била... Тук събори всичко, лятното заведение, където беше, е съборено... Аз съм на 78 години, такава вода не е имало... Това всичко е от дъжда."

Щетите са основно в градините и в приземните етажи. Има и удавени домашни птици в личните стопанства. Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали през изминалата нощ на жители на селото за прекъсване на електричеството и преместване на вещи от наводнени части на имоти. 

„Областна администрация Видин наблюдава и останалите точки в региона, като има готовност своевременно да реагира, като оказва съдействие на общините“, каза областният управител Ани Арутюнян, която посети засегнатото от поройния дъжд село.


Видео:

По публикацията работи: Полина Тодорова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени