Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на яйцето в Павликени

Снимка: Здравка Маслянкова

Десетки ястия с яйца ще бъдат приготвени и раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на празника на яйцето, който се провежда днес в градския парк „Кирил Ракаров“. Тази година празникът е двудневен и изцяло насочен към традициите и екологията. 

Превръщаме празника в общностен с представяне на всички населени места в общината и с екологична насоченост, освен традиционните забавления и гозби с яйца, разказа кметът на Павликени Емануил Манолов:
 
„Всяко село ще има собствена шатра да представи най-вкусните местни гозби, с приоритет яйцето, най-интересните традиции“.
 
Тази година на празника ще готви шеф готвачът Дани Спартак, поясни Мария Петкова от организаторите:
 
„Над 200 яйца той ще включи в своята рецепта и това, което подготви за посетителите на празника на яйцето, всеки един от тях накрая ще има възможност да си опита“.
 
Целият парк ще бъде украсен от яйцата, изработени от павликенските деца. Учениците от Аграрната гимназия ще направят специално издание на вестника си „Жълтък“. Зоокътът ще покаже и раздаде яйцата от птиците, които отглежда, а приютът за бездомни животни ще покаже своите питомци, насърчавайки кампанията за осиновяване.

По публикацията работи: Савина Спасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна