Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Перник намери изчезнала чанта с пари

За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева. Сюжетът се развива като на кино. 

Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им. Качвайки се в автомобила си след края на тържеството, четиримата установяват, че чантата я няма. Въпреки че колата не е била разбита, те решават, че парите са откраднати и подават сигнал в полицията.

"Веднага след подаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни действия от криминалисти на Първо РУ, както и преглед на монтираните в града камери за видеонаблюдение. Оказва се, че докато се разхождали и снимали, четиримата забравили чантата на една от пейките в района около градския парк. Жена я намерила и взела със себе си. Жената е установена и издирена, а чантата с парите е иззета и предстои да бъде върната на собствениците им", разказа регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.

При намирането на чантата е установено, че липсва много малка част от парите. Бързите действия на полицията и щастливата развръзка развълнували собствениците ѝ, които не спестили благодарностите си на служителите на реда. 

Алексов съобщи и че за по-малко от 2 часа е задържан извършител на грабеж, станал рано тази сутрин. В центъра на града 16-годишен младеж, нападнал жена, като, блъскайки я на земята, ѝ издърпал чантата. В нея е имало имало 260 лева, лични документи и мобилен телефон. Парите са иззети от младежа, който е познат на полицията и с други подобни деяния, а чантата с документите и телефона са намерени в района на Кооперативния пазар. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени