Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодосий Спасов и The Crossover Trio с нов музикален проект на българска сцена

The Crossover Trio и Теодосий Спасов
Снимка: SoFest

На 18 май в рамките на SoFest Spring маестро Теодосий Спасов и гръцкото The Crossover Trio ще ни отведат на музикално пътешествие до Източното Средиземноморие и Балканите в Sofia Live Club.

Виртуозният музикант превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз, а гръцкото трио ще се включи с мелодии на два струнни инструмента, в изпълнение на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент - канун, който произхожда от старата египетска арфа. Ще прозвучи и уд, най-известният арабски музикален инструмент. Меломаните ще се зарадват на музика – дълбоко мелодична, ритмична, в изпълнение на изтъкнатия пиано солист Янис Кирим.

Заедно с Теодосий Спасов, The Crossover Trio създават репертоар от традиционна балканска и модерна музика.

SoFest 2024 е под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024. Повече информация – на сайта на SoFest и страниците на фестивала във фейсбук.

Концертът на Теодосий Спасови The Crossover Trio в Sofia Live Club започва от 20 часа на 18 май. Димитрина Кюркчиева покани виртуозния музикант на гости в "Артефир". Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна