Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елвира Краснобаева: Нямам търпение да се кача на сцената на „Нощ на звездите“

На 1 юни фондация „Енчо Керязов“ ще връчи годишните си награди. В 13-та церемония  "Нощ на звездите", която е посветена на талантливите деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“ ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория „Спорт“ това са таекуондистката Калина Бояджиева, състезателката по брейк Пламена Георгиева и художествената гимнастичка Елвира Краснобаева.
Елвира Краснобаева
„За мен това е голямо постижение. Много съм благодарна за тази награда и съм много щастлива. Разбира се, такива събития като "Нощ на звездите" трябва да има. Те ни мотивират. Нахъсват ни да тренираме повече и повече. Това е много уважително спрямо нас - двойките. Вече нямам търпение да присъствам на това страхотно шоу“, сподели специално за БНР Елвира Краснобаева.

„Чувствам се много добре в категория „Жени“. Разбира се, за нас това е много по-натоварващо, защото съчетанията са по - трудни и конкуренцията е по- голяма. Смятам, обаче, че ще успея да се преборя докрай. Разбира се, че няма да ми е лесно и ще изисква много работа, много концентрация. Смятам, че съчетанията ми  тази година са доста различни. Показвам един по - различен стил“, допълни световната шампионка с топка от първенството на планетата за девойки в Румъния и разказа как се работи с останалите момичета от националния отбор.
Елвира Краснобаева
„Боряна, Стиляна и Ева са ми пример. Гледам ги как работят в залата и много им се възхищавам. Всички се борим и мисля, че всички заслужаваме да отидем на олимпийските игри. За мен е голяма чест, че ще представям България на европейското първенство в Будапеща. Чест е да се състезавам с толкова силни гимнастички. Гледам само напред и нагоре към златния медал“

Какво обича да прави Елвира Краснобаева извън залата, на коя гимнастичка би искала да прилича, какво обича да си похапва,  кой е любимият й танц и кое съчетание от програмата си тази година харесва най-много можете да чуете в звуковия файл.
БНР е медиен партьор на "Нощ на звездите"!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна