Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално: Ювентус уволни Алегри

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ювентус официално освободи треньора на тима Масимилиано Алегри, обявиха от клуба преди минути. От “старата госпожа” посочват като причина действията на наставника след финала за Купата на Италия, който бе спечелен срещу Аталанта. Наставникът загуби самообладание след успеха на тима в сряда и влезе в откровен конфликт първо със съдиите на мача, впоследствие именно със спортния директор Кристиано Джунтоли, отправяйки жестове към шефа, а малко след това е отправил и заплахи към журналист от “Тутоспорт”. Именно това поведение на Алегри е определено като недопустимо от Ювентус и несъвместимо с ценностите на клуба.

“Ювентус информира, че Масимилиано Алегри бе свободен от поста му на треньор на първия отбор. Това е в следствие на поведението му по време и след финала за Купата на Италия, които от клуба смятат за несъвместими с ценностите на тима, както и с тези на хората, които го представляват. Клубът пожелава на Масимилиано Алегри успех в бъдещите му начинания," се казва в официалната позиция на отбора.

Алегри е един от най-успешните треньори в историята на отбора от Торино за всички времена. Той има на сметката си пет титли на Италия, две Суперкупи и пет Купи на Италия, като последната от тях го направи наставникът с най-много отличия в надпреварата. Това бе втори период на наставника начело на “старата госпожа”, като той се завърна на “Алианц Стейдиъм” през лятото на 2021 година. Първият му период в отбора бе от 2014 до 2019 година. От седмици медиите твърдят, че начело на Юве от предстоящотолято ще застане Тиаго Мота, който в момента води Болоня.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени