Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индиана победи Ню Йорк в НБА и вкара серията в седми мач

Индиана
Снимка: БГНЕС

Решаващ седми мач ще определи победителя от полуфиналната серия на Изток между Индиана Пейсърс и Ню Йорк Никс, след като Пейсърс взеха мач номер 6 у дома със 116:103. По този начин и шестте двубоя до момента бяха спечелени от домакините, а Никс ще имат домакинско предимство в последния мач.

Срещата в Индианаполис бе равностойна до средата на втората част, когато Пейсърс направиха силна серия, за да поведат в резултата и да не изпуснат водачеството до края. Пет играчи на домакините вкараха 15 и повече точки, като най-резултатен бе Паскал Сиакам с 25 точки, а тимът взе 12 борби повече и направи 15 асистенции повече от съперника си. За Никс, които са без Боян Богданович, Джулиъс Рандъл и Оу Джи Ануноби, над всички бе Джейлън Брънсън, който вкара 31 точки, макар че реализира едва 42 процента от опитите си.

Мач номер 7 ще се играе в Медисън Скуеър Гардън в неделя от 22:30 часа българско време. Индиана не достигали финалите на Изток от 2014 година, докато Никс гонят първия си финал от 24 години насам.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна