Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) остава в елита

Лесен успех за треньора на Локомотив Краси Балъков.
Снимка: архив БГНЕС

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона rизвън последните 3 места, след като вече имат актив от 36 точки.

Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан Пабло Саломони, който се опита да изчисти топката. Тя рикошира в крака на Кевин Маи и влезе в опразнената от Родриго Ачинели врата.

В 37-ата минута домакините пропуснаха добра възможност да изравнят резултата, когато Вини Трибуле беше изведен сам срещу Александър Любенов, който скъси ъгъла и се справи с опасността.

Локомотив София удвои преднината си три минути преди края на първата част, след като Симеон Мечев комбинира с Франса. Той премина през двама бранители на домакините и навлезе в наказателното поле и прати топката от близко разстояние в мрежата.

След почивката "зелено-белите" опитаха да върнат поне един гол, но получиха ново попадение във вратата си. 

В 69-ата минута Мечев изведе Димитър Митков в наказателното поле на старозагорци и нападателят шутира от малък ъгъл, но Ачинели успя да отрази. Топката се озова в краката на Стефан Ламбезе, който лесно се разписа за 3:0.

Десет минути след това Франсиско Сагардия избута противник, заради което получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки Берое в намален състав.

Берое завършва сезона на 11-та позиция в класирането.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна